Ervaringen

J. Kranenburg, huisarts

"De training in Motivational Interviewing bij Melanie van Hoeve is zo'n training die blijft hangen. Als huisarts vraag ik altijd wel door als mensen een beetje mistig formuleren. Sinds deze cursus doe ik dat met meer vertrouwen: de uitkomst is eigenlijk altijd goed.

Je helpt mensen een stapje verder dan ze eigenlijk van plan waren voordat ze binnenkwamen. Ik ervaar nu vaker het plezier van een goed gelukt consult, waar mensen zichtbaar van opknappen – en dat ook spontaan teruggeven. Melanie past tijdens de cursus voortdurend MI toe als docent en ze schakelt moeiteloos over op de MI-gereedschappen als ze feedback krijgt van cursisten."

Denise de Bondt
Senior Project Manager
Astra Zeneca

"Sinds 2006 werkt Astra Zeneca met Melanie voor de trainingen Motivational Interviewing. Vele groepen zorgverleners hebben deze gedragsveranderende gesprekstechniek op een unieke manier van haar geleerd. Melanie is in staat om de meest passieve zorgverlener in beweging te krijgen.

Het prettige in onze samenwerking is dat zij goed weet wat wij graag terug willen zien in haar trainingen. Dat maakt dat zij de invulling van de scholingen op maat kan inrichten, iets wat geheel aansluit bij onze aanpak van chronische patiëntenzorg.

Luisteren en meevoelen zijn haar kernkwaliteiten. Melanie is een communicatietrainer pur sang. Ik hoop nog vele jaren met haar samen te werken!"

Silvia Abbekerk

"Wat mij vooral is bijgebleven van de training: 'Wij zijn één team ... maar iedereen mag anders zijn.'

Via verschillende invalshoeken heeft Melanie me op een ontspannen manier een spiegel voorgehouden. Uitgaande van mijn persoonlijke kracht, ben ik me bewust geworden van mijn eigen invloed op anderen en de belemmeringen en uitdagingen die ik hierbij ervaar. Intensief, verhelderend, confronterend."

Annelies Tolsma

“Met een doel voor ogen

En zonder iets uit de weg te gaan

Laat Melanie je ontwikkelen tijdens spel en gesprek.

Altijd laat ze je in je waarde,

eN ze neemt geen blad voor de mond.

Inspirerend &

Eerlijk, dat is Melanie.”

Shireen Raza

Ik heb jarenlang therapie gehad voor angstproblemen. Eind 2018 ben ik gestart met paardencoaching bij Melanie. Toen ik eraan begon had ik geen idee wat voor effect het zou hebben en was ik ook erg sceptisch. Ik dacht dat het erg zweverig zou zijn. Dat is absoluut niet het geval. De paardencoaching heeft het effect van mijn behandeling versterkt en mij sterker gemaakt. Ik heb leren voelen. Ik heb geleerd om beter met anderen te communiceren. Niet alleen wat vriendschappen en intieme relaties betreft, maar ook bijvoorbeeld contacten op het werk.

Het komt niet zelden voor dat ik terugdenk aan een sessie met Melanie of een video van onze sessie met een van de paarden terugkijk om me net zo sterk en geaard te voelen als tijdens een bepaalde sessie zodat ik vanuit dat gevoel kan handelen of nadenken.

Melanie zelf is inzichtvol, intelligent, gevoelig, laagdrempelig, professioneel en tegelijkertijd erg empatisch en betrokken. Ze straalt altijd en ik word vrolijk als ik haar zie. Ik kan garanderen dat alleen al 1 sessie met Melanie - met of zonder paarden - je een sterkere verbinding met jezelf en anderen oplevert naast een gevoel van kracht en rust. Doen dus!

Arend Jan Zwart

''We werken bij Buurtzorg al sinds 2014 samen met Melanie.

Meestal in de vorm van workshops motiverende gespreksvoering, maar ook voor grotere groepen op onze congressen en voor onze teams. Daarnaast hebben we samen trainingsvideo's gemaakt. De samenwerking is erg prettig, Melanie is flexibel en heeft snel goede aansluiting bij iedereen. Ze werkt makkelijk met diverse thema's en casuïstiek rond coaching en communicatie. Ze is zeer deskundig op deze gebieden, haar kennis en ervaring weet ze op een hele praktische wijze te delen met de groepen waar ze mee werkt.

Zonder uitzondering zijn onze -best wel kritische-(wijk)verpleegkundigen erg enthousiast over Melanie. We hopen nog lang met haar te kunnen samenwerken.''

Judith Steen

''Ik ken Melanie al vanaf het begin van mijn opleiding als diabetesverpleegkundige (2002) waarin zij scholing over motiverende gespreksvoering (MGV) verzorgde. Later heeft zij mij opgeleid tot MVG coach en ben ik co- trainer geworden bij enkele van haar scholingen.

Zowel als leerling en als collega heb ik enorm veel van Melanie geleerd.

Zij geeft op een inspirerende manier les. De cursisten voelen zich veilig bij Melanie , ze weet bij elke doelgroep heel goed aan te sluiten. Met gevoel voor sfeer weet ze van de scholingen een prettige omgeving te maken. Een ieder die scholing volgt kan zich zelf zijn, daardoor weet ze de meest teruggetrokken / bescheiden / onzekere mensen een plek te geven in de groep. Haar didactische werkvormen past ze aan bij de doelgroep, haar flexibiliteit tijdens de scholingen is groot. Haar eigen ‘ agenda ‘ laat ze zo weer los. Daar waar de behoefte ligt daar gaat zij op in. En altijd met respect!

Haar ervaring en kennis m.b.t MGV is groot, door haar betrokkenheid weet zij precies wat er in de praktijk speelt. Daardoor kan zij theorie en praktijk heel goed integreren.
Een MGV scholing krijgen van, of geven met , Melanie is voor mij elke keer weer een bron van inspiratie!''