Paardencoaching

Coaching met (of zonder) hulp van paarden

Je bent ooit met bepaald gedrag begonnen en je merkt dat het niet meer werkt in je huidige situatie. Je bent je daarvan bewust. Dergelijke gewoontes en patronen verander je niet een- twee-drie. Persoonlijke coaching is in veel gevallen dé manier om je gedrag daadwerkelijk te veranderen. En ook in teams is het vaak zinvol om ingesleten patronen onder de loep te nemen en te bezien of wat ooit gewerkt heeft nog steeds effectief is. Zeker als het werken in een team als onveilig begint te voelen is het tijd om aandacht te besteden aan het herstellen van een professionele en stimulerende werkomgeving.

 
Mensen hebben een groot groeivermogen. Jij ook. Soms heb je echter dat extra zetje nodig om te gaan groeien. Ik help je als coach op weg, door vragen te stellen en te spiegelen. Zo vind je je eigen antwoorden en raak je gemotiveerd om dingen anders te gaan doen.

Tegenwoordig werk ik graag samen met paarden om de voorgehouden spiegel nog effectiever te maken. Waarom paarden?


Paarden zijn van oorsprong prooidieren en vluchtdieren. Voor hun overleving zijn ze
afhankelijk van de kudde waar ze in leven. Ze zijn extreem gevoelig voor kleine signalen in de omgeving en bij kuddegenoten. En van dit principe maak ik in de “paardencoaching” gebruik. Het paard spiegelt jouw lichaamstaal. Paarden zijn vrij van oordeel en reageren op wat er bij jou van binnen speelt. Door aan de slag te gaan met de interactie die tussen jou en het paard ontstaat kan je een waardevolle en soms confronterende spiegel op je eigen handelen krijgen. En ook teams hebben veel baat bij de spiegel van een paard. Functioneert jouw team als een veilige kudde, dan zal het paard daar op reageren. En andersom natuurlijk ook.

Een pure vorm van ervarend leren.

Ben je benieuwd naar de activiteiten van Van Hoeve Trainingen
of heb je vragen over het aanbod ? Neem dan gerust contact op.

neem contact op