Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Over Van Hoeve Trainingen

 
 

Over mij

Ik werk nu, na een periode in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, alweer bijna 15 jaar als zelfstandig trainer. Ik geef veel trainingen over communicatie en gedragsverandering. Vooral aan groepen hulpverleners in de gezondheidszorg. Altijd vanuit verwondering, werken met een open blik en zonder oordeel. In mijn beleving is dit ook wat ik met paardencoaching doe; mensen een (oordeelloze) spiegel geven. Soms is dat heel confronterend en tegelijk altijd heilzaam, mits de cliënt wil kijken. Ik streef naar een zo veilig mogelijk omgeving om meer van jezelf in beeld te krijgen.

Mijn energie gaat stromen van contact, oprecht contact met mezelf en met anderen.

Het gaat in mijn leven en werk om dingen doen waar ik energie van krijg. Wanneer ik bij deelnemers aan trainingen en coachingsessies kwartjes zie vallen; als mensen plotseling zichzelf weer herinneren of hervinden, dan bloei ik op. En dat is iets wat ik nastreef in de coaching en dan specifiek in het coachen met paarden. Dat mensen weer zicht krijgen op zichzelf en dan een completer beeld dan voorheen. In mijn beleving wordt iedereen geboren met alles wat nodig is om gelukkig te leven en succesvol te zijn in je eigen leven. Het is alleen lastig om alles in je leven ook ten volle te ontwikkelen. In je eigen groei en ontwikkeling raken er wel eens aspecten op de achtergrond of uit beeld. En in mijn ervaring kan een paard wel contact maken met die aspecten en deze ook weer in beeld brengen voor de cliënt. Daar geef ik graag ruimte voor. Vanuit Verwondering.

Door vanuit verwondering te kijken naar processen tussen mensen en tussen mens en paard kunnen er inzichten ontstaan, die uitblijven als je vastzit in routine en de dagelijkse hectiek.

Werkwijze

Bij trainingen of coaching door Van Hoeve Trainingen leer je hoe je gedrag dat niet in je voordeel werkt, kunt veranderen bij jezelf. En je leert hoe je gedragsverandering kunt stimuleren bij anderen.

Je formuleert aan het begin van de training of coaching je persoonlijke leerwensen. Deze doelen maken de training of coaching tot jouw eigen, persoonlijke ontwikkelingstraject. Je neemt de verantwoordelijkheid voor je eigen leerproces en je weet na afloop precies welke stappen je nog wilt zetten in je ontwikkeling.

Gedrag blijvend veranderen lukt als je de meerwaarde van nieuw, ander gedrag zelf voelt. Bij Van Hoeve Trainingen leer je daarom door te ervaren. Je brengt de theorie meteen in de praktijk tijdens de vele ervaringsgerichte oefeningen. In de tijd tussen de sessies breng je wat je leert meteen op het werk in de praktijk. Zo is het effect van wat je leert nog groter. Melanie van Hoeve werkt doelgericht en op respectvolle wijze samen met jou en medecursisten. Je krijgt treffende en functionele feedback. Van Hoeve Trainingen herken je aan de persoonlijke, betrokken, praktische, heldere en motiverende aanpak.

In elk traject wordt ook aandacht besteed aan het borgen van de het geleerde in de dagelijkse praktijk, niet om alles weer terug te stoppen in een vast stramien, maar wel om resultaten te kunnen boeken. Coaching on het job en begeleide intervisie behoren tot de mogelijkheden.

 
 

Paarden

Ik werk met een aantal paarden die beschikbaar zijn op de stal waar ook mijn eigen paard staat. Al deze paarden zitten goed in hun vel en krijgen liefdevolle aandacht van hun eigenaren. En wat me elke keer weer raakt is dat elk paard er zo voor open staat om te helpen. Om die liefdevolle spiegel te bieden, waardoor mijn cliënten een vervolgstap in hun eigen ontwikkeling kunnen maken.

Locatie

Je bent van harte welkom bij Evie en de andere coachpaarden waar ik mee werk in Haastrecht (Zuid Holland). Natuurlijk is het ook altijd mogelijk om op locatie te komen voor een workshop of een coaching met eigen paarden. Het mooie van paarden is namelijk dat ze niet speciaal opgeleid hoeven te zijn als coachpaard. Elk paard spiegelt van nature. Het is aan mij als coach om die feedback passend te vertalen naar de situatie die voorhanden is.

 
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren